La Bovire - Meuble de Tourisme 2 épis
Voorstelling
Het huis
Tarieven
Reserviering
Toegangsplan
Links


La Bovire
Rue de Neufchâteau, 78
B-6600 Bastogne

Tél./Fax : +32 86 21 20 15
GSM : +32 479 48 36 83
Tél. (NL/EN) : +32 83 21 78 76
Contact info@labovire.be

VoorstellingOns huis-geheel gerenoveerd en met smaak ingericht-, is gelegen in Bastenaken (Bastogne) en dankt zijn naam La Bovire aan het beekje dat haar tuin begrenst.

Haar voornaamste troef:

"Le confort de la ville et le charme de la campagne"


Bastogne is voor alles een gastvrij en levendig stadje : handelstad waar het besluit zo'n 300 winkels, boutiques, café's en restaurants de zondag open te houden, zeker bijdraagt aan de hoge commerciële en toeristische vlucht, die zij kent en die haar de tegenwoordige bijnaam "Parijs in de Ardennen" oplevert.

Maar Bastogne is ook de beschermster van een herinneringsmonument , namelijk dat van de bekende slag van de Ardennen tijdens de winter van 44-45 en van haar bevrijding door generaal Patten en zijn troepen op 26 december 1944.

La Bovire Bastogne
La Bovire Bastogne
La Bovire Bastogne

Mardasson
> De Mardasson werd in 1950 opgericht op een heuvel vlakbij de stad. Die reusachtige monument in de vorm van een ster is een eerbetoon aan de Amerikaanse soldaten die in de strijd gevallen zijn.

 
Gescheiden paden voor wandelaars en fietsers
, waar route-beschrijvingen beschikbaar zijn bij de toeristische instellingen, maken een nauw contact met de natuur in de omgeving het hele seizoen mogelijk.


> Het historisch centrum van Bastogne, gebouwd in 1976 net als de Mardasson in de vorm van een ster, is één van de mooiste militaire musea ter wereld.